Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yeni koronavirüs kararı! Anaokulu ve ana sınıflarında uzaktan eğitime geçildi

İzmir'de koronavirüs vakalarının tırmanışa geçmesinin ardından yeni tedbirler alındı. Bu doğrultuda, resmi anaokulu ve ana sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi. Öte yandan Manisa'da da 30 Kasım - 4 Ocak 2021 tarihlerinde il genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretime geçildi. 

Koronavirüs vakalarının ciddi oranda artığı iller arasında olan İzmir’de yeni tedbirler alındı. Bu doğrultuda, resmi anaokulu ve ana sınıflarında eğitim ve öğretimin 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan yapılmasına karar verildi. Öte yandan Manisa’da da 30 Kasım – 4 Ocak 2021 tarihlerinde il genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretime geçildi.

İZMİR VALİLİĞİ AÇIKLADI

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Toplantıda 4 Ocak 2021’e kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alındığı belirtildi.

MANİSA’DA YENİ KORONAVİRÜS KARARI

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada da, “Kovid-19 salgınının seyri dikkate alınarak 30 Kasım – 4 Ocak 2021 tarihlerinde ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.