Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de Eshot, Metro, İzban’a binenler dikkat: İzmirim kart devri sona erdi!

İzmir’de Eshot, Metro, İzban gibi toplu taşımaya binen bunun için İzmirim kart kullanan vatandaşlara duyuru yapıldı. Artık İzmirim kartın kullanılmayacağı açıklandı. İzmir’de toplu taşımada kullanılan İzmirim kart devrinin artık tarihe karıştığı onun yerine sanal kart devrinin başladığı resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.

İZMİRİM KART DEVRİ SONA ERDİ

Yolcular, fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya devam edecekken İzmirim Kart mobil uygulaması ile otobüs saatlerini öğrenmek ve kolay ulaşım planları oluşturabilecek. 1 milyon 200 bin kişinin toplu ulaşım kartı İzmirim Kart ile yolculuk yaptığı kentte, sanal kart devri başladı. Buna göre İzmirim Kart, artık herkesin cep telefonuna sığabilecek. Metrodan otobüse; vapurdan tramvaya kadar sunulan toplu ulaşım hizmetlerine, artık telefonlara indirilecek İzmirim Kart mobil uygulaması ile erişilebilecek.

Yolcular, İzmirim Kart’ı cep telefonuna yükleme imkânına sahip olacak. QR kod ve NFC teknolojisiyle oluşturulan Dijital İzmirim Kart sadece ulaşımda değil, Doğal Yaşam Parkı’ndan BİSİM’e kadar pek çok başka noktada kullanılabilecek.

Ayrıca kart bakiyesi görülürken, sanal olarak bakiye yüklenebilecek. Öte yandan yolcular, fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya devam edecek.