Gündem

İstanbullular dikkat: Hafta sonu mecbur olmayan evden çıkmasın!

İstanbul’da hafta sonu için uyarı yapıldı. Hafta sonu etkili olması beklenen kar yağışına karşı peş peşe uyarı geldi. Kentte, cumartesi günü akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışının pazar günü etkisini artıracağı tahmin ediliyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hafta sonu vatandaşların dikkatli olmasını belirtti.

Vali Yerlikaya, yaptığı uyarıda “Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir.” ifadelerini kullandı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, hafta sonu kar yağışının beklendiğini söyledi.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Vali Yerlikaya, “Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım! Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

3 GÜN SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava raporunda da İstanbul’da kar yağışı için tarih verildi. İstanbul Valiliği’nin de doğruladığı tarihe göre mega kentte pazar akşamı etkili bir kar yağışı bekleniyor. Yağışların 3 gün boyunca İstanbul’da etkisini sürdüreceği ifade edildi.

SICAKLIKLAR -3 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (İBB AKOM) verilerine göre soğuk hava, kuzeyli rüzgarların 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3 derece) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.