Gündem

“İslam Devleti Kurulsun” diyen Tarikat Şeyhi çocuk istismarından tutuklandı!

Uşşaki Tarikatı lideri 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılmasından sonra “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir” diyerek gündeme gelen Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nusrullah, küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nusrullah’ın görgü tanıkları ve dergâhta bulunan diğer öğrencilerin ifadeleri sonrasında başka küçük yaştaki çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Çocuğun babası şikayet ettikleri tarikat üyeleri tarafından darp edildi, aile ise ölüm tehditleri almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesindeki evinden küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan tarikat lideri ardından mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi’ne gönderildi.

ÇOCUĞUN AİLESİNE SALDIRDILAR

Edinilen bilgiye göre; annesiyle birlikte tarikat dergâhında yaşayan 12 yaşındaki Y.A. yaşadıklarını annesine anlatmasıyla korkunç olay ortaya çıktı. Çocuğun yakınları olayı hemen jandarmaya bildirdi ve Fatih Nusrullah’tan şikayetçi oldu. Jandarma, 27 Ağustos’ta dergâha baskın yaptı ve cinsel istismara uğrayan küçük çocuğun ailesini de olay yerine getirdi. Bunun üzerine dergâh üyeleri ile kızın yakınları arasında kavga çıktı. Jandarma tarikat liderinin yanı sıra bazı tarikat üyeleri de gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında dergâhtakileri sorguya çeken jandarmaya görgü tanıkları ve diğer öğrenciler başka çocuklarında da istismar edildiğini söyledi.

‘ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ’ İLE ZİKİR

Uşşaki tarikatı Halveti Tarikatı’nın bir kolu olarak biliniyor. Merkezleri İstanbul Kasımpaşa’da bulunan tarikat ‘İpek Yolu’ olarak da anılıyor. Nurullah, Çorum ve Bolu’da ‘Devran’ adını verdiği büyük zikir törenleriyle adını duyurdu. Tarikat Şeyhi, 2014 yılında Çorum’da bir stadda yaptığı zikir töreni ile gündem olmuştu. Ayrıca Nurullah müridlerine ‘Çanakkale Türküsü’ ile de zikir çektirmesiyle de gündeme gelmişti