EkonomiManşet

Herhangi bir bankada hesabı olanlar dikkat! Tamamen değişti, artık böyle olacak

Türkiye’de milyonlarca banka kullanıcısını ilgilendiren önemli bir bilgilendirme yapıldı. Bankalar, ATM’lerdeki nakit para çekimine dair yeni bir düzenleme getirdi. Banka hesabından nakit para çekmek isteyenler için günlük nakit çekim limitlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Artık kullanıcılar, ATM’lerden günlük 5 bin lira nakit çekim limitine takılmayacaklar.

Ücretsiz Nakit Çekim Limiti Yükseldi!

Bankalar tarafından uygulanan ücretsiz nakit çekim limitleri, 10 bin liraya çıkarıldı. Bazı bankalar ise ücretsiz nakit çekim ücretini 15 bin liraya kadar yükseltti. Böylece, banka kartlarıyla ATM’lerden ücretsiz olarak en az 10 bin lira çekilebilecek.

Bankalar, bu değişiklikle ilgili müşterilerine uygulama üzerinden bildirim göndermeye başladı. Bazı bankalar, 5 bin lira olan ücretsiz nakit çekim limitini yüzde 200 artırarak 15 bin liraya çıkardı.

Karekodla ücretsiz hesaptan nakit çekimlerde de yeni limitler uygulanacak. Bankaların belirlediği limitlere göre, kullanıcılar 10-15 bin lira arasında ücretsiz nakit çekim yapabilecekler.

Banka Kartı Kullanıcılarına Kolaylık!

Bu düzenlemeyle birlikte banka kartı kullanıcıları, günlük nakit çekim limitlerindeki artış ve ücretsiz çekim imkanlarıyla daha fazla esneklik ve kolaylık yaşayacaklar.