Gündem

Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? 8 Ekim evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yatırılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? 8 Ekim evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

2020 yılında zamlı olarak evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ödemelerin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 Ekim’de evde bakım ödemelerini yatırdı mı? Ödemeler nasıl sorgulanır? Evde bakım maaşına başvuru nasıl yapılır? İşte evde bakım maaşı ile ilgili en merak edilen soruların cevapları…

Bu sene 1.460 lira olarak evde bakım maaşı alan vatandaşlara Ekim ödemesi henüz yapılmadı. Bakanlık 8 Ekim tarihinde herhangi bir ile ödeme işlemi gerçekleştirmedi. Vatandaşlar evde bakım maaşı ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden ve SMS ile sorgulayabiliyorlar.

e-Devlet üzerinden sorgulama

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

SMS ile sorgulama

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Evde bakım maaşına başvuru nasıl yapılır?

Yüzde 50 ve üzerinde engelli olan vatandaşlar evde bakım maaşından faydalanabiliyorlar. Ancak engelli olan vatandaşların raporlarında ‘ağır engelli’ bölümüne ‘evet’ yazılmış olması gerekiyor. Ayrıca bakım maaşı yaşlı, hasta ve muhtaç olan kimselere değil onlara bakan kimseler tarafından alınıyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini ‘Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya varsa ilçe müdürlüklerine yapabiliyorlar.