Editörün SeçtikleriEkonomiManşet

Emeklilere 6 bin lira ikramiye verilecek! TBMM’ye geldi: Bu hafta onaylanacak

TBMM Genel Kurulu, bu hafta 8. Yargı Paketi görüşmelerine başlıyor. Paket içerisinde emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren düzenleme bulunuyor. Yargı Paketi’ne göre, suçla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya yükseltilecek.

Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleme Düzenlemesi

Teklife göre, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç olarak kabul edilecek. Bu durumda suçu işleyen kişi, işlediği suç ve örgüt adına işlediği suç nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılacak.

Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddialarını içeren manevi tazminat talepleri, Tazminat Komisyonu tarafından karara bağlanacak. Bu sayede daha hızlı bir karar süreci hedefleniyor.

Emekli Bayram İkramiyesine Yapılan Zam

Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltiliyor. Bu düzenleme, emeklilerin maddi durumlarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Deprem Bölgesinde Sanayi Altyapısına Destek Uzatılıyor

Deprem bölgesindeki sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılıyor. Bu adım, deprem sonrası bölgenin ekonomik toparlanmasına destek olmayı hedefliyor.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Ayrıca, Salı ve Çarşamba günleri Meclis’te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.