GündemHava Durumu

Ege dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. Meteoroloji’den hava durumu açıklaması geldi. Hafta sonu plan yapacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçerken, buzlanma uyarısında bulunuldu. Özellikle yola çıkacak vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah saatlerinde Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 10°C
Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

DENİZLİ 3°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 5°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA -1°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde İstanbul’un Anadolu Yakası’nın aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.