Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le görüşecek: Zelenskiy ile görüşmesi için teklif sunulacak

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 36 gün geride kaldı ve savaş 37. gününde devam ediyor. Sıcak çatışmaların sürdüğü bölgede tansiyon, tarafların İstanbul Dolmabahçe’deki müzakere görüşmelerinden sonra bir nebze düşmeye başlamıştı. Barış görüşmelerinden olumlu sonuçlar çıkması beklenirken, Türkiye’nin de arabuluculuk rolünü üstlenerek attığı adımlar, uluslararası basında takdir görmüştü. Bu alanda önemli adımlar atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ukrayna lideri Zelenskiy ile telefonda görüşmüştü. Zelenskiy’ye, Putin ile bir araya gelmesi için teklifte bulunan Erdoğan, aynı teklifi bu kez Rusya lideri Putin’e de yapacak.

Erdoğan, Putin’e de Aynı Teklifi Sunacak

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta NATO üyesi olarak Ukrayna’ya dolaylı da olsa silah yardımı yapmasına ve Rusya’ya karşı yaptırımlara dahil olmamasına rağmen arabulucu rolünü üstlenen Türkiye, barış için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Önceki gün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy’ye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi için teklifte bulunmuştu. Erdoğan, benzer bir teklifi bu kez de Vladimir Putin’e yapacak. Erdoğan ile Putin görüşmesinin TSİ 16.00’da başlaması bekleniyor. Zelenskiy ve Putin’in görüşme ihtimali, İstanbul’daki müzakere sonrası güç kazanmıştı.

Olası Görüşmede Türkiye Ev Sahibi Olabilir

Rusya ve Ukrayna arasında barış adımlarının atılması için çabalarını sürdüren Türkiye, iki tarafın da bu yönde açıklamalarda bulunmasından sonra yoğun bir görüşme trafiğine girdi. Cumuhrbaşkanı Erdoğan’ın, Putin ile yapacağı görüşmede, Putin’e Zelenskiy ile görüşme teklifinde bulunacağı ve bu olası görüşmeye de Türkiye’nin ev sahipliği yapabileceğini ileteceği belirtildi. Geçtiğimiz gün benzer bir teklifi Zelenskiy’ye ileten Erdoğan’ın bu adımları sonrasında Zelenskiy, Türkiye’ye arabuluculuk yolundaki adımları için minnettar olduklarını açıklamıştı.