Spor

Canlı yayında olay yaratan istihbaratı açıkladı!

Sinan Engin, Sergen Yalçın ve Ahmet Nur Çebi ile ilgili canlı yayında almış olduğu olay yaran istihbaratı paylaştı. Sergen Yalçın ve Ahmet Nur Çebi arasında yaşanacak gelişmeleri canlı yayında duyuran Sinan Engin, Beşiktaş’ta değişimin sinyalini verdi.

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın geleceği hakkında Sinan Engin flaş açıklamalar yaptı. Engin, “Sistem Beşiktaş’ın üst üste iki kez şampiyon olmasını istemiyor. Hüseyin Göçek bugün Beşiktaş maçına bilhassa atanmıştır.

Bu sistemde Beşiktaş’ta yöneticilik yapamam sürekli 6 ay ceza alırım. Böyle penaltı olur mu? Kör müsünüz? Vida’nın pozisyonunda nerdeydiniz? Bu kadar basit penaltı verilmez. VAR’cılar? Hüseyin Göçek kötü hakem bilmiyor futbolu.” dedi.

“Miralem Pjanic, Zorlu’da daha hızlı yürüyor. Barcelona’da Juventus’ta oynadın, nasıl oynuyorsun? Beşiktaş taraftarı çok sever ama sonra da çok sever! Bir adam eksilt, bir şey yap! Michy Batshuayi gol makinesi olarak aldın, ortada yok! Lig bitiyor, ne zaman hazır olacaksın? Hepsi parasına bakıyor! Yazık!”

“Şampiyon olamadığın her sene hoca mı değiştireceksin. 10 kişi de kalsa Beşiktaş içeride 4-0 yenilmez. Benim tanıdığım Sergen Yalçın kafasında bitirmiş, istifa etmiş. Bugünkü konuşmaları duyan Ahmet Nur Cebi yarın istifayı kabul eder.Muhtemelen Sergen Yalçın dönemi sona erer. Sergen Yalçın kendini ezdirmez.”

“Ahmet Nur Çebi ‘Hocamızla devam edeceğiz, istifasını kabul etmeyiz’ diyebilirdi. Sergen Yalçın bu açıklamaları duyduktan sonra bırakır. Sergen Yalçın, Ahmet Nur Çebi’ye ‘Düzeleceğiz’ derse, başkan da ‘Dün akşam neden öyle konuştun?’ diye cevap verir.

Ahmet Nur Çebi’nin Sergen Yalçın’ın açıklamalarından haberi var. Hoca ‘Bir çıkış yolu görmüyorum’ diyor. Başkan ise ‘Şampiyon olacağız’ diyor. Çok üzülerek söylüyorum, Sergen Yalçın dönemi Beşiktaş’ta yarın (Bugün) itibariyle bitecek.

Sergen Yalçın ile elektrikler kesilmiş. İnşallah yanılırım ve devam ederler. Ancak hoca şampiyonluğa inanmıyor, başkan inanıyor. Nasıl olacak? Olmaz.”

Sergen Yalçın’ı olası istifası sonrası ise Beşiktaş’ın gündeminde iki adayın olduğu iddia edildi. Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın arasında yapılacak görüşmelerin ardından son karar verilecek.

Beşiktaş’ta yeni teknik direktör adayları arasında öne çıkan ilk isim Şenol Güneş oldu. Tecrübeli çalıştırıcının Sergen Yalçın ile yolların ayrılması halinde ilk görüşülecek isim haline geldiği belirtildi.

Beşiktaş Kulübü’nde daha önce de görev alan 69 yaşındaki çalıştırıcı; siyah-beyazlı kulüpte 2 kupa kazandı. Şenol Güneş, siyah-beyazlıların başındayken 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarını şampiyon unvanıyla tamamladı.

Trabzonspor, Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Seoul, Bursaspor ve Beşiktaş’ı çalıştıran Şenol Güneş son olarak A Milli Futbol Takımı’nda görev aldı. Tecrübeli teknik direktör 2,5 yıl süren A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevinden 2,5 ay önce ayrıldı.

Beşiktaş’ta Şenol Güneş dışında göreve düşünülen bir diğer isim Slaven Bilic. Hırvat çalıştırıcının Şenol Güneş’le anlaşma sağlanmaması halinde görüşme masasına oturacağı öğrenildi.

Hırvat Teknik Direktör Slaven Bilic, 2012-2015 yılları arasında 3 sezon boyunca Beşiktaş’ta görev yaptı. Tecrübeli çalıştırıcının Çin ekibi Beijing Guoan ile olan sözleşmesi 15 Aralık’ta sona erecek.

Vitor Pereira ile sözleşme imzalanmadan önce Fenerbahçe’nin de gündemine gelen Slaven Bilic, teknik direktörlük kariyerine Hajduk Split’te başladı. Bilic daha sonra Hırvatistan Milli Takımı, Lokomotiv Moskova, Beşiktaş, West Ham United, Al Ittihad, West Bromwich Albion ve Beijing Guoan’da görev aldı.