EkonomiGündem

Bundan sonra hesaplarınıza 3340 TL yatacak: Hemen e-Devlet’e girip kontrol edin!

Asgari ücrete gelen zamla birlikte diğer maaşlar da zamlandı. Devletin verdiği desteklerden biri de evde bakım maaşı ödemesi. Evde bakım maaşları da temmuz ayında hesaplara zamlı yatmaya başladı. Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay bayram nedeniyle erken yattı. Buna göre, ayın 15’i ile 30’u arasında yatan maaşlar hesaplara geçti. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı hesaplara yattı. Evinde engelli, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlara bakanlara devlet tarafından aylık ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 3340 TL yattı. Ödemelerin yapılıp yapılmadığı e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücretin artmasıyla diğer maaşlara da zam geldi. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret ara zammıyla birlikte netlik kazandı. Buna göre, Temmuz ayı itibarıyla evde bakım maaşı 2706 TL’den 3340 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları normalde her ayın 15’inde ve takip eden günlerinde yatıyor. Temmuz ayında ise maaşlar beklenenden erken yatmaya başladı.

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet ekranı üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.