Gündem

Bu peyniri tüketmeyin, içinde yabancı cisim olabilir: Fiş olmadan iade edilebilecek!

Paket gıdalar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir peynir markasının içindeki yabancı cisim nedeniyle geri çağrıldığı öğrenildi. Üstelik fiş olmadan iade işlemi de yapılabilecek.

Gıda sektöründe şaşırtan olaylar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Hollanda’da satışta olan Häagen-Dazs dondurmalarda Etilen Oksit (ETO) bulunduğu bu nedenle ürünün geri çağrıldığı öğrenilmişti.

Şimdi de Lidl’de satılan Milbona marka rendelenmiş Emmentaler türü peynirde yabancı cisim tespit edildiği öğrenildi. Sabah’tan İbrahim Taş’ın haberine göre, Almanya’daki süpermarketler zinciri Lidl’de satılan peynir geri çağrılıyor.

İçinde plastik parçaların olabileceği belirtilen peynirde son kullanma tarihi 8 Eylül 2022 ve 10 Eylül 2022 olanların tüketilmemesi gerekiyor.

Peynir Lidl şubelerine alışveriş fişi olmadan da iade edilebilecek.

Häagen-Dazs dondurmalarda ETO

Häagen-Dazs dondurma için General Mills firması açıklamada bulunmuştu. ETO bulunma riski olan Son kullanma tarihi 3 Ağustos 2022 ile 8 Mayıs 2023 tarihleri arasında ve barkodu 3415581101010 olan, 460ml’lik kutuların geri toplatıldığı öğrenilmişti. Ayrıca son kullanma tarihi 21/5/2023’ten önce olan mini kutular (mini-cups) ve bardak dondurmaların da geri çağrıldığı ortaya çıkmıştı.