Ekonomi

Bu para sadece kadınlara veriliyor: Başvuran 50 bin TL’yi alır!

Türkiye’de kadınlara yönelik desteklerden birçok kişi habersiz. Ancak devletin ve özel kuruluşların kadınlara destek ödemeleri bulunuyor. Bu kapsamda Halkbank resmi internet sayfası üzerinden açıklamada bulundu. Kamu bankası tarafından yapılan açıklamalarda kadın girişimcilere özel kredi verildiği bildirildi. Kredinden yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler 50 bin TL olarak faydalanabilirler.

Kadın girişimciler için kredi destekleri devam ediyor. Halkbank “Kadın Girişimci Kredi” paketi hakkında bilgilendirmede bulundu. Banka açıklamasına göre, azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 100 bin TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin TL kredi imkanı sağlanıyor.

Kimler Faydalanabilir?

Gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50’si başvuru tarihi itibarıyla kadınlara ait olan işletmeler.

İş planında gösterilen projeyi gerçekleştirebilecek yürütme ve organizasyon yeteneğine sahip kadınlar.
Sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılan kadınlar.

Kadın Girişimcilere Verilen Kredinin Özelliği

Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.

Kadın Girişimcilere mevcut kredi limitleri kapsamında asgari 5 bin TL KMH ve asgari 5 bin TL Ticari Kredi Kartı (Paraf KOBİ Kart/Paraf Business Kart/Paraf Esnaf Kart) limiti tanımlanmaktadır.

Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.

Ödemesiz dönem faizleri 3’er ayda bir tahsil edilecektir.

Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.