Ekonomi

BMW otomobil 67 bin TL’ye satılıyor: Bakanlık araba satış duyurusunda bulundu!

Araba satın almak isteyenler ikinci el satışları araştırıyorlar. Dar gelirli vatandaşlar için Temmuz ayı içerisinde uygun fiyatlı araba ilanları yayınlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan araba satış ilan listesinde BMW otomobilin 67 bin TL’ye satışa çıktığı görüldü.

Ticaret Bakanlığı e-ihale ile ikinci el araç satışı yapıyor. Bakanlık tarafından yeni yayınlanan listede BMW otomobilin 67 bin TL’den satışa çıktığı görüldü. 18 yaşını doldurmuş, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve kanuni ikametgahı bulunan herkesin ihalelere katılabileceği bildirildi.

Ancak ihalelere katılmaktan yasaklananlar, tüm bakanlık personeli ile bunların eşleri ve birinci dereceye kadar (birinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları, (a) ve (b) bentlerinde sayılan şahısların sermayesinin çoğunluğuna sahip bulunduğu tüzel kişiler veya yönetim kurulunda görev aldığı tüzel kişiler, katılamazlar.

İşletme müdürlüğünde görevli iken bu görevlerinden ayrılmış olanlar görevlerinden ayrıldıkları tarihten itibaren yapılacak ihalelere bir yıl süreyle giremeyecekler. Araç satın almak için ihaleye katılmak isteyen vatandaşlar, e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden ve e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasına erişebilirler.

Teminat yatırmak gerekiyor

İhalelere katılım sağlamak isteyenlerin teklif verebilmesi için teminat yatırması gerekiyor. İhaleye verilen en yüksek teklifin satışa esas bedelin %75’i ve üzerinde olması halinde satış gerçekleşmektedir. Satışa esas bedelin %75’inin altındaki teklifler ihaleyi düzenleyen birim tarafından değerlendirilmektedir. Değerlendirme sonucunda teklifi uygun bulunan eşyanın satışı gerçekleştiriliyor.