Gündem

Bir Gecede Zam Geldi! Vatandaş Bu Kadarına da Pes Dedi!

Kar, İstanbul’u etkileyince gündeme düştü, ancak tüm Türkiye karla kaplandı. Hayat birçok ilde durma noktasına geldiği gibi İstanbul da kilitlendi. dışarıda olanlar evlerine dönemedi, işe gitmek isteyenler yolda mahsur kaldı. yaklaşık 20 saat yolda kalanlar kış lastiği almak ya da bir otelde beklemek istedi ama bu fikre kapılanlar hayatının şokunu yaşadı. İşte fırsatçılığın böylesi dedirtecek ani zam kararı…

Vatandaş Şikayetçi!

Özellikle İstanbul ili yoğun karla kaplanarak tüm İstanbullu vatandaşın hayatını etkiledi. Günlerdir süren kar yağışı sebebiyle saatlerce yollarda kalan milyonlarca vatandaş, lastik ve gecelik otel fiyatlarını araştırmaya başladı. Ancak bir gecede artan fiyatları herkesi şaşkına çevirdi. İstanbul’da yolların kilitlenmesini fırsat bilenlere geçit vermek istemeyen kimisi arabasında beklerken kimisi de evine kadar yürümeye başladı.

-43 dereceyi gören İstanbullu’ ya  lastik zinciri, paletli kar zinciri, kar küreği, buğu çözücü, kar temizleme aparatları, otomobil kış setleri ve antifriz fiyatlarına % 50 zam şokuyla birlikte oteller gecelik 2-3 bin TL zamlı odalarını müşterilerine sunmaya başladı. Öte yandan çekicilerde bu durumu fırsat bilmeye başladı. Yardım isteyen vatandaştan iki katı para isteyen çekiciler şaşırtırken taksiciler de bu fırsatçılıktan yararlanmaya çalıştı. Yaşanan zor günlerde fırsatçılık yapanlar için hükümetin ne yapacağı şimdiden merak konusu oldu.