GündemKamu

Binlerce kadın için e-Devlet üzerinden başvuru ekranı açıldı: Aylarca asgari ücret tutarına kadar destek verilecek, geri ödeme yok!

Başvuru ekranı açıldı. E-Devlet sistemi üzerinden başvurular gerçekleştirilebiliyor. Destek için yapılan açıklamada, 20 Ay net asgari ücret tutarına kadar destek verileceği bildirildi.

Kadın işverenleri teşvik etmek için binlerce kişiye hibe desteği veriliyor. Yapılan destek açıklamasında 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle her ay net asgâri ücret tutarına kadar hibe desteği verilmesi planlandığı bildirildi. Söz konusu destek için başvurular ise e-Devlet üzerinden alınıyor.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP), Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmekte olan bir mali destek uygulamasıdır.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nden uygulama illerinde faaliyet gösteren, ilk önce kayıt yaptıran ve gerekli şartları taşıyan proje uygulama süresince ortalama 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle her ay net asgâri ücret tutarına kadar hibe desteği verilmesi planlanmaktadır.


Projenin amaçları;

Kadın işverenleri teşvik etmek,
Kadınların işgücüne katılımını ve çalışan kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek,
Kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanaklarının yaratılması yoluyla kadınların işgücüne katılımlarını artırmayı, amaçlamaktadır.
Hibe desteği ile kadın girişimciliğinin ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

SGK kayıtlarında cep telefonu numarası olmayanlar

SGK kayıtlarında cep telefonu numarası olmayanlar için yapılan uyarıda, “SGK kayıtlarında cep telefonu numaranız bulunmamaktadır. Proje kapsamında kesin kayda hak kazanan işverenlere randevu saati ücretsiz olarak SMS ile bildirilecektir. Ayrıca hibe almaya hak kazanan işverenlere ve yedek listede yer alan işverenlere proje yürütümü sırasında ücretsiz bilgilendirici SMS’ler gönderilecektir. Telefon numaranızı “SGK Bilgilendirme-Cep Telefonu Beyanı” hizmetine tıklayarak kaydetmeniz gerekmektedir. Numaranızı kaydettikten sonra başvuru işlemine devam edebilirsiniz.” Bilgilendirmesi yapılıyor.