Bilim

Bilim insanları resmen açıkladı: Dünyanın dönüş hızı arttı! Şimdiye kadar kaydedilen en kısa gün duyuruldu!

Bilim insanları muazzam özelliklere sahip olan ve daha pek çoğu keşfedilme aşamasında olan gezegenimize ilişkin durmadan çalışmaya ve yeni bilgiler ortaya koymaya devam ediyorlar. Bu kapsamda evrenin diğer bileşenlere ilişkin de sıklık ile araştırmalar yürüten bilim insanları, son olarak geçtiğimiz günlerde güneşin üzerinde var olan bir deliğin rüzgarlara sebep olduğunu ve bunun da bir güneş fırtınası olarak dünyaya yansıdığını duyurdular.

Güneş fırtınasına karşı duyurularını yayınlayan ve sonrasında da ilerleyen dönemlerde benzer fırtınaların sık sık ortaya çıkacağına dair uyarılarda bulunan bilim insanları, bu fırtınaların doğrudan elektromanyetik alanlar üzerinde etkili olacaklarına ve dolayısı ile de bazı organizmaların yaşamlarını tehdit edeceklerine dikkat çektiler.

Güneş fırtınasından sonra yeni bir çalışmanın daha sonuçlarını yayınlayan bilim insanları, dünyanın dönüş hızına ilişkin önemli gelişmeler kaydettiler. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar neticesinde, dünyanın dönüş hızına ve ortaya çıkan etkisine ilişkin önemli açıklamalar yapıldı.

DÜNYANIN DÖNÜŞ HIZI ARTTI!

Bundan önceki yıllarda yürütülen bilimsel çalışmalar kapsamında gelgitlerin dünyanın dönüş hızını yavaşlattığı savunulmuştu. Ancak yürütülen son çalışmanın sonuçları, bu yıl işlerin terse döndüğünü gözler önüne serdi. Bilim insanları, dünyanın dönüş hızının arttığını kanıtladılar.

EN KISA GÜN KAYDEDİLDİ!

Bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, şimdiye kadar kaydedilmiş olan en kısa gün tespit edildi. Yapılan açıklamalara göre 29 Haziran gününün, şimdiye kadar takvimde yaşanan en kısa gün olduğu bilgisi kaydedildi. Bilim insanları 29 Haziran gününde 24 saatlik dilimin 1.59 milisaniye daha kısa sürdüğünü resmen kanıtladılar.

ZAMANSAL OLARAK DÜZELTME YAPILMASI GERECEK!

Yürütülen çalışmanın sonuçlarına göre kısalan günlerin tekrarlanması, zamansal olarak bazı düzeltmelerin yapılmasına, örneğin saatlerin geri alınmasına sebep olabilecek.