Eğitim

Bakan Selçuk’tan binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Tasarım Beceri Atölyerine ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler için rehber yayımlandığını duyurdu. Peki, Tasarım Beceri Atölyeri nedir?

Bakan Selçuk resmi twitter hesabı üzerinden Tasarım Beceri Atölyerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Sanatın ince ayarından geçmiş, içindeki müfredatı açığa çıkarabilmiş nesiller yetiştirmek için oluşturduğumuz Tasarım Beceri Atölyeleri’mizde (TBA) şimdi binlerce deneyimimiz oldu. Rehberimizi ve http://tba.meb.gov.tr
adresimizi ilgi ve beğeninize sunuyoruz.

Tasarım Beceri Atölyeleri Nedir?

Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımıdır. TBA’lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlardır..

Bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri alanlarında hayata dokunan her temada atölye çalışmalarını kapsayan TBA’lar, çağımızın gerektirdiği problem çözme, takım/ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplinler arası hareket etme yetisinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanımaktadır.