Eğitim

Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları bugün sona eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular bugün sona eriyor. İşte başvuru süreci ve önemli detaylar:

LGS başvuruları, “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve başvurular ücretsiz olarak elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru tarihi

Başvurular, okul müdürlükleri tarafından 1 Nisan 2024’e kadar onaylanacak. Yurt dışında eğitim gören öğrenciler ise özel bir form doldurarak başvurularını tamamlayacaklar.

Sınav kapsamı ve sorular

Sınav, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek olup, her alandan belirlenen öğretim programı kazanımlarını içerecek. Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek nitelikte olacak.

Sınav giriş belgeleri ve tarihleri

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından verilecek ve öğrencilere teslim edilecek. Sınavın birinci oturumu saat 9.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlayacak.

Sonuçlar ve ilan tarihi

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.