GündemSağlık

Bakan Koca’dan Flaş Açıklamalar Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılı bütçe kanun teklifi kapsamında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Yerli ve milli Koronavirüs aşısı Turkovac için müjde veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde yüz yerli ve mili covid-19 aşısı olan Turkovac için bugün acil kullanım onayına müracaat edildiğini söyledi.

Turkovac Aşısı Yıl Bitmeden Kullanıma Girecek

Bakan Koca yaptığı açıklamada, ” Milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek istiyorum. Yerli covid-19 inaktif aşımız Turkovac bugün itibariye acil kullanım onayına müracaat etmiştir. Yıl bitmeden kullanıma gireceğin ümit ediyoruz. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanları tarafından geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Doktorların Nöbet Yükleri Hafifletilecek

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Koca, ” Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Başta asistanlarımız olmak üzere doktorlarımızın nöbet yüklerini hafifletmek için düzenlemeler yapmaktayız. Doktorların sabit ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, ” Toplamda 14 bini aşkın sağlık kurumumuz ile hizmet veriyoruz .1 milyon 240 bini aşan sağlık çalışanı ile 84 milyonu aşan insanımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık için her geçen gün kaynak ayrıldığını belirten Bakan Koca, ” Kaynağımız kısıtlı olmasın rağmen en kapsamlı sağlık hizmeti sunan ülke konumundayız. Vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için harcanan kaynağın artması zorunluluktu. Daha iyi bir sağlık hizmeti için sağlığa ayrılan kaynakları arttırmalıyız” dedi.