Gündem

Bakan Koca son dakika açıkladı: 40 yaş üstü dikkat! Randevularınızı alabilirsiniz

Son dakika… Aşılama programı hızlandı. Aşı sırası 40 yaş üstüne kadar indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan aşı randevusuna ilişkin önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, 40 yaş üstü vatandaşların aşı randevularını bu sabahtan itibaren alabileceklerini duyurdu. Bakan Koca “Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz.” açıklamasını yaptı.

40 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU ALABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamaya ilişkin yeni bir gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Bakan Koca paylaşımında “Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz.” paylaşımında bulundu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra ‘aşı randevusu’ ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…