Gündem

Bakan Koca Açıkladı: Tüm Okullar Zamanında Açılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasına yönelik soruları cevapladı. Yaptığı basın açıklamasında Bakan Koca, tüm okulların zamanında açılacağını vurguladı. Koca,” En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek. Uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz” “ifadelerini kullandı.

Aşı Tercihe Bırakılmayacak Toplumsal Bir Ödevdir

Virüslerden korunmanın en önemli yolunun aşı olduğunu vurgulayan ve tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödev olduğunu söyleyerek, ” Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi korumanın 1. adımı öğretmenlerimizi, öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizin birlikte yaşadıkları ailelerini aşılamaktır. Aşı programımız bu güne kadar bir teşvik ve tercih konusuydu. Oysa artık eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak toplumsal bir ödevdir” açıklamasında bulundu.

Okullar Açılmadan Toplumsal Bağışıklığa Ulaşmalıyız

Okullar açılmadan toplumsal bağışıklık hedefine ulaşılması gerektiğini belirten Bakan Koca, “Okullarımız açılmadan toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmalıyız. Bunun için ise vakit kaybetmeden aşımızı olmalıyız. Kaybedecek bir günümüz, yok sayabileceğimiz bir öğrencimiz dahi olamaz. Eğitimin devamı, geleceğimizin teminatı ve en büyük önceliğimizdir. Çarkların dönmesi ve öğrencilerimizin geleceğe hazırlaması için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Devir değişti. Artık aşı var” ifadelerini kullandı.

Okullarda Öğrencilerimizi Bekleyeceğiz

Bilim Kurulumuz uygulanabilir kuralları belirledi. Bu çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulumuzla istişare ederek en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. İlgili kurumlarımız, bakanlıklarımız tam bir koordinasyon halinde çalışacak ve okullarda öğrencilerimizi bekleyeceğiz. Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmaması için tedbirleri hayata geçirmek” açıklamalarında bulundu.