EkonomiKamu

Aylık geliri 6 bin 500 TL altında olanlar başvurabilir: Devlet 667 TL taksit ile ev satışı yapıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aylık 6 bin 500 TL altında geliri olanlar için duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre alt gelirliler için devlet konut satışı gerçekleştirilecek. Söz konusu konutlara aylık 667,15 TL ödeme yapanlar sahip olabilecekler.

TOKİ alt gelirliler için açık artırma ile satış gerçekleştiriyor. Kurum resmi internet sayfası üzerinde Balıkesirde, 625 Adet, Bolu’da 268 adet, Kırşehir’de 256 Adet konut satışı yapılacağı duyuruldu. Söz konusu konutlar için açık satış yapılacak. Konutlar için başvurular en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Balıkesir’de satışı yapılacak konutlar için şu bilgilere yer verildi:

Balıkesir İli Manyas İlçesi Kızık Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 336 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Mart 2021 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır.

Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin;

T.C. vatandaşı olması,

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve iş yeri hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500.00 TL olması gerekmektedir.)