Ekonomi

Arabası olanlar için sayılı gün kaldı: Yapmayan 835 TL para cezası ödeyecek!

Binlerce araç sürücüsünü ilgilendiriyor. Türkiye’de araç sahibi olanlar için kış lastiği uygulaması başlayacak. Geçtiğimiz sene Aralık ayında başlayan denetimlerin bu sene de Aralık ayında başlaması bekleniyor. Bu kapsamda yapılacak denetimlerde kış lastiği takmayan sürücüye 835 TL para cezası kesilecek.

Türkiye’de trafikte can güvenliğinin sağlanması için uygulanan kış lastiği uygulamasının başlamasına sayılı zaman kaldı. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar için zorunlu olan uygulama için geçtiğimiz sene Emniyet Genel Müdürlüğü, “Yolcu ve eşya taşıyan araçlar için 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmak yasal bir zorunluluktur. Hayatınızı riske atmayın! Yolunuza güvenle bakın!” ifadelerini kullanmıştı.

835 TL cezası var

Bu sene kış lastiği takmamanın cezası 835 TL olarak belirlendi. 2022 yılı Ocak ayı ile beraber kış lastiği cezasına güncelleme gelebilir. Türkiye’de hususi araçlar için kış lastiği takmamanın cezası yok. Ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için sürücüler kış lastiği takmaları öneriliyor.