Ekonomi

AK Parti’den faizsiz ev ve araba müjdesi verildi!

Araba ve ev almak isteyen vatandaşlar için güzel haber verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş faizsiz ev ve araba müjdesi verdi. Muş açıklamalarında, faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Özellikle dar gelirli vatandaşlar, ev ve araba kredilerini takip ediyorlar. Bu kapsamda AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş güzel haberi verdi. Muş tarafından konuya ilişkin açıklamada faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifinin TBMM’ye sunulduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada, “Tasarruf finansman şirketlerinin sayısı çok fazla ve her geçen gün artıyor. Belli limitler, kıstaslar getirmemiz gerekiyor. Sermaye yapılarının güçlü olmasını arzu ediyoruz.” denildi.

Bazı şartların sağlanması gerekiyor

Meclis onayına sunulan kanun teklifi kapsamında, şirketler ile ilgili altyapı oluşturulurken vatandaşın parasını istedikleri kullanmalarının, uzun vadede ise paraları alıp kaçmalarının da önüne geçilecek. Yapılacak düzenlemeye göre faizsiz-peşinatsız ev ve eşya şirketlerinin yasal bir altyapısı, uymak zorunda oldukları kurallar olacak.
Şirketlerin en az 50 milyon TL sermayesi bulunması gerekirken aynı zamanda, aracılık edilen her evin devlete bildirilmesi gerekecek. Bu kapsamda vatandaştan toplanan paralar ise şirketler tarafından başka bir şeye kullanılmayacak.

Şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için BDDK’ya başvurmaları ve yasal yükümlülüklere uyum sağlamaları için öngörülen intibak sürecinde başarılı olmaları gerekiyor.