Gündemİzmir HaberleriPolitika

AK Parti Sözcüsü Çelik: İzmir’in dağlarında çiçekler açacak

HABER/ Didar DEMİRCİ- AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik İzmir’de gençlerle ve iş dünyasının önemli temsilcileriyle “Şehir Buluşmaları” programı kapsamında bir araya geldi.

Gaziemir’deki yangın nedeniyle İzmir il binasında düzenlenen toplantısı iptal olan Çelik, İzmir’e 2 saat rötarlı ulaştı. Çelik ilk olarak Bornova Kültür Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Ardından da Mövenpick Otelde İzmir iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Eyyüp Kadir İnan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Çelik, Türkiye Yüzyılı ve yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi.

Ülkemizin geleceği parlaktır

Türkiye ve dünyada kötümser bir hava çizildiğini belirten Çelik, “Bir umutsuzluk aşılanmaya çalışılıyor. Ancak ülkemizin geleceği çok parlaktır. Ülkemiz dirayetli bir yönetimle büyük ufuklara doğru koşmaktadır” dedi. Türkiye Yüzyılı ifadesinin herhangi bir ifade olmadığının altını çizen Çelik, “Bundan yüz yıl önce devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Efendiler yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dedi ve cumhuriyet kuruldu. Aradan 100 yıl geçti ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılını ilan ediyoruz dedi” sözlerini kaydetti.

Öte yandan tüm farklılıklara işaret eden Çelik, “Hepimizin adı farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir” mesajını vererek birlik ve beraberliğin Türkiye Yüzyılı’na koyacağı katkıya işaret etti.

Türkiye kilit bir ülkedir

İktidara geldikleri ilk günden bugüne önlerine çıkan her türlü engelle nasıl başa çıktıklarını ve gelinen noktada Türkiye’nin dünyada stratejik bir konuma geldiğini ifade eden Çelik, “Bakın etrafımızda hangi gelişme olursa olsun işini içine Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan girmeden bir meselenin konuşulması herhangi bir şekilde mümkün değildir. Türkiye kilit bir ülkedir” dedi. Ülkemiz üzerine yapılan her türlü planın farkında olduklarını da kaydeden Çelik, “Bir yandan bunlarla mücadele ederken bir yandan da ülkemizin kalkınması ve gelişmesine katkı koymak için tüm gücümüzle ayakta duruyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin-Tayvan Gerilimi, Ermenistan Azerbaycan sınırındaki sıcak gelişmeler ve Almanya ile Japonya’nın silahlanma yatırımları gibi dünyadaki önemli gelişmelere dikkat çeken Çelik, “Çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Artık bildiğimiz dünya düzeni görülemeyecek. Tüm bunların yanında biz vatandaşlarımız arasındaki dayanışmayı sağlam tutmalıyız. Biz ülkemizin değerlerine ve birbirimize sıkı sıkıya tutunacağız. Türkiye’nin iyiliği için hepimizin iyiliği için çalışıyoruz. Gelim milletimizin ortak değerleri için beraber mücadele edelim” mesajını verdi.

Kırmızı çizgimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün kırmızı çizgileri olduğuna vurgu yaparak sözlerini sürdüren Çelik, terör konusunda da önemli mesajlar verdi. Çelik, terörün bir etnik kimlikle bağdaşmasının doğru olmadığının altını çizerek, herkese zararının olduğunu belirtti. Terör ve benzeri yapıların ülkemizde ayrımcılığı tetiklediğinin altını çizen Çelik, “Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur. Bu ülkede herkes eşit ve birinci sınıf vatandaştır. Siz bakmayın yabancı kara propaganda odaklarının kötümserlik ve kaos yaydığına. Gerçekten Türkiye’nin geleceği çok iyidir. Sağa sola bakmayacağız yaptığımız işi iyi yapacağız. Bu şuurla yola devam ettiğimiz müddetçe kimse önümüzde duramaz” dedi.

İmkansızlarla kuruldu imkanlarla yükselecek

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ifade eden Çelik, geçtiğimiz gün açıklanan Orta Vadeli Program ile şimdiye kadar ekonomiyle ilgili atılan pozitif adımların güçlenmesini sağlayacağını söyledi. Çelik, “Çünkü Türkiye Yüzyılı aynı zamanda esnafın, köylünün, çalışanların yüzyılı olacak. Bundan 100 yıl evvel o imkansız şartlarda bu zaferi meydana getirenlerin azim ve iradesiyle bugün çok daha iyi şartlarda daha iyisini başaracağız” açıklamasını yaptı.

İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek

AK Parti iktidarının ve yerel yönetimlerinin ülke için yaptığı çalışmalara dikkat çekerek genel seçimlerdeki muhalefetin tavrına yüklenen Çelik, “Bakın şimdi Atatürk’ün hatırına bunlara oy verenler bile, ‘Allah bu ülkeyi korumuz’ diyor. 7 kişi bir araya gelseler çay demleyemezler” dedi. Yerel seçimlere yönelik de İzmirlilere mesaj veren Çelik, İzmir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çok değerli bir şehir olduğunu belirterek, “Yerel seçimlerden sonra inşallah İzmir’i de hizmete kavuşturacağız. Onlar bu ülkenin başına kabuslar getirmeye çalıştıkça inadına gayret edeceğiz. İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek” dedi.