EğitimEkonomiGündem

Aile Bakanlığı’ndan çocuk okutan ailelere para desteği

Aile Bakanlığı’ndan çocuk okutan ailelere para desteği. 81 ildeki milyonlarca haneye can suyu olacak ödemeler hesaplara yatırılıyor.

<yoastmark class=

Aile Bakanlığı’ndan çocuk okutan ailelere para desteği

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında para desteği ödenmeye başladı. Ödemelerde dikkat çeken ayrıntılar arasında “çocuk okutan ailelere destek” içeriği dikkat çekti. SED yardımları Bakanlık tarafında tüm dar gelirli ailelere 12 ay boyunca  her ay düzenli ödeniyor. Bakanlık, okulların açılması ile birlikte yeni bir ödeme daha aktardı.

Eylül ayı para desteği ödemeleri

Okulların 11 Eylül’de resmen açılması ile birlikte İlkokul, ortaokul ve lise dahil tüm kademeler eğitim hayatına başladı. Ekonomik kriz sebebi ile dar gelirli ailelerin çocukları mağduriyet yaşamaması için Bakanlık kolları sıvadı. Aile Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada çocuk okutan ailelere para destek ödemelerini açıkladı.

Bakanlığın açıklamalarında şu ifadeler yer  aldı:

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programımız ile ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor, çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanmasına destek sağlıyoruz. Bu doğrultuda, program kapsamında Eylül ayı içerisinde toplam 579 milyon TL ödeme gerçekleştirdik.

Nasıl para desteği alırım?

Çocuk okutan aileler için destek ödemeleri PTT üzerinden yapılıyor. Ödeme almak isteyenler dar gelir beyanı ile PTT’ye başvuru yapacaklar.