GenelMagazin

Afrikalılar Gamze Özçelik sayesinde görecek

Oyunculuğu bıraktıktan sonra ‘Umuda Koşanlar Derneği’ni kurarak yardıma muhtaç kişilerin yüzünü güldüren Gamze Özçelik, bu kez Afrika’da yer alan Gana’ya yardım eli uzattı. Daha önce Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki fakir ülkelerine yemek, burs ve su kuyusu gibi yardımlarda bulunan oyuncu şimdi de Gana’da göz ameliyatı yaptırdı. Gamze Özçelik, katarak ameliyatı olması gereken vatandaşların tedavisini yaptırarak o anları sosyal medya hesabından yayımladı. Oyuncunun yardımları da takipçilerinden takdir topladı.

Gamze Özçelik, derneğinin vasıtasıyla, gelen destekleri yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırıyor. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren derneğin amacı, başta çocuklar olmak üzere mazlum düşmüş insanlara yardım eli uzatmak.

Katarakt, gözümüzün içinde bulunan, görevi görüntüyü retina tabakası üzerine odaklamak olan göz merceğimizin (lensimizin) bozularak saydamlığını kaybetmesi, buzlu cam haline gelmesidir. Saydamlığını kaybeden merceğimizin, ışık ve görüntünün retina tabakasına ulaşmasını engellemesi sonucu görme kaybı yaşanır.