EkonomiGündem

Açıklama Yapıldı: Başvuruda Bulunanların Hesabına 2706 TL Yatacak

Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaşları ilgilendiriyor. Milyonlarca vatandaş evde bakıma muhtaç duyan yakınlarının bakımlarını üstleniyor. Devlet, Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına maddi destek yardımında bulunuyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. O ödemelere de zam geldi. Evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet maddi destek imkanı sağlıyor. Evde Bakım aylığı olarak bilinen ödemeler 2021 yılında 1798 TL iken 2022 yılında yükselerek 2706 TL oldu. Her ay il il gerçekleştirilen Evde Bakım maaş ödemeleri bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına ödeniyor.

Peki evde bakım aylığı almak için şartlar neler? Evde bakım aylığı nasıl alınır? Evde bakım aylığına nasıl başvurulur? Evde bakım aylığı kaç TL? Detaylar haberimizde…

Evde Bakım Aylığı Kaç TL Oldu?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Vatandaşların merakla beklediği devlet desteği miktarı duyuruldu. Bakıma muhtaç hasta ve engelli vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet desteği verilecek. 2021 yılında 1798 TL olan Evde Bakım aylığı fiyatlarına da zam geldi. Evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç hasta bulunan vatandaşlara, 2022 yılı için zamlı olarak 2706 TL yatacak.

Evde bakıma muhtaç hasta, yaşı ve engelli yakınlarına özel devlet destek vermeye devam ediyor.

Evde Bakım Aylığına Nasıl Başvurulur?

Evde bakım aylığı almak için hanedeki diğer gelirlere de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 1.704 lirayı aşmaması gerekiyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların kamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya varsa ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvurular en geç 30 gün içinde sonuçlandırılıyor.

Evde Bakım Hizmetleri | Özel Ortadoğu Hastaneleri

Evde Bakım Aylığı Sorgulaması Nereden Yapılıyor?

Evde bakım aylığı ödeme sorgulamaları e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.