Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

7 Mart Pazar Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İzmir, Aydın, Manisa, Denizli’de yasak var mı?

Bazı illerde dün ilk defa gündüz saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması kalktı. Türkiye genelinde hafta içi akşam sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İstanbul’un da içinde olduğu 39 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam saat 21.00’de başladı. Yasak 8 Mart Pazartesi 05.00’e kadar devam edecek. Peki Ege illerinde 7 Mart Pazar günü sokağa çıkma yasağı hangi illeri kapsıyor. İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Muğla, Afyon, Uşak illerimizde haftasonu yasağı var mı? Detaylar haberimizde…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE KALKTI?

Sokağa çıkma kısıtlaması, yapılan açıklamalara göre düşük ve orta riskli illerde kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise kısıtlamalar Pazar günü boyunca devam edecek.

Aynı zamanda her akşam 21.00 – 05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı düşük – orta – yüksek ve çok yüksek riskli illerde de dahil olmak üzere devam edecek.

PAZAR GÜNÜ HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI VAR?

Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu iller ise bakanlık tarafından şu şekilde ifade edilmişti: (Yasak 6 Mart Cumartesi 21.00’de başladı, 8 Mart Pazartesi 05.00’te sona erecek)

Çok yüksek riskli iller (Kırmızı): Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.

Yüksek riskli iller (Turuncu): İstanbul, İzmir, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan.

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKAN İLLER

Aynı zamanda haritadaki mavi ve sarı renk kodlu iller sadece 6 Mart Cumartesi akşamı 21.00 – 05.00 7 Mart Pazar akşamı 21.00 – 05.00 arasında kısıtlamaya tabi olacak. Yani bu illerde gündüzden 21.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Orta riskli iller (Sarı): Ankara, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

Düşük riskli iller (Mavi): Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.