Kamu

2019 Bekçi maaşları ne kadar? Mahalle bekçileri ne kadar maaş alıyor

Bir bölgede görevlendirilerek halkın can ve mal güvenliğini koruyan kişilere bekçi denilmektedir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet genel Müdürlüğü’nde görevlendirilen bekçilerin polisler gibi belli başlı sorumlulukları vardır. Mahallenin koruyucuları olan bekçiler bunun yanı sıra ölüm, doğum, düğün gibi çeşitli faaliyetlerde bulunduğu ve koruduğu mahalleye yardımcı olmaktadır. Bu yardımcı olma durumunda gerekli resmi yerlere bildirim yapma konusunda yardımcı olur ve yangın gibi afetlerde de hemen müdahale ederek gerekli kurumlara haber vermektedir. Son dönemlerde bekçilik mesleğine polislik kadar önem verilmekte ve yoğun olarak alımlar yapılmaktadır. Peki 2019 bekçi maaşı ne kadar? Bekçilerin aylık kazancı kaç TL? Tüm merak edilenler haberimizde…

2019 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

2019 yılı ile birlikte bekçi maaşlarına da zam yapıldı. Buna göre, EGM bünyesinde bekçi olarak görev yapan lise mezunu bekçilerin aylık ortalama 3,970 TL, lisans mezunu bekçilerin 4,000 TL ve lisans mezunu bekçilerin ise 4,100 TL ile 4,400 TL civarı aylık kazançları vardır. Bu maaşlar ek ödemesiz maaşlar olup, belirtilen tutara görev yaptığı şehir farkı ilave edilmemiştir.

BEKÇİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Çarşı ve mahalle bekçi teşkilatı, en büyük mülkiye amirinin emrinde, genel zabıtaya yardımcı, silahlı bir kuruluştur. Emniyet teşkilatı bulunan yerlerdeki bekçi kuruluşlarının mesleki amiri, polisin ilçedeki en büyük amiridir. Jandarmanın görev alanında bulunan belediye sınırları içindeki bekçi kuruluşlarının mesleki amiri ise ilçe Jandarma birlik komutanıdır.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevleri şunlardır :

– Bir kimsenin can, mal ve ırzına saldırma ve tehditleri önlemek, saldıranları yakalamak,

– Suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydanda iken sanıkları yakalamak,

– Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş ve karışıklıkların yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak,

– Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlıyan muhafaza tedbirlerini almak. (Bekçiler bu benddeki görevlerinin ifasında halkın yardımından da faydalanabilirler.)

Bir yanıt yazın