Eğitim

Yüz yüze eğitim açıklaması yapıldı!

Türkiye’de artan vaka sayıları tedbir endişesini de beraberinde getirdi. Özellikle çocuğunu okula gönderen veliler okulların yeniden kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyorlar. Bu konu kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında yüz yüze eğitime ara verilen okul bulunmadığını bildiren Bakan Özer, “Bugün itibarıyla 71 bin 320 okulumuzdan yüz yüze eğitime ara veren okulumuz bulunmamaktadır.” İfadelerini kullandı.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yapımı devam eden okul inşaatlarında inceleme yapan Bakan Özer yüz yüze eğitim ve artan vaka sayılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bugün itibari ile yüz yüze eğitime ara veren okul bulunmadığını bildiren Bakan Özer açıklamalarında şöyle dedi:

5 gün sonunda eğitime dönebiliyorlar

“Geçen hafta sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu, 14 günlük yüz yüze eğitime ara vermeyi 10 güne düşürdü. Herhangi bir semptom göstermeyen bu yüz yüze eğitime ara verilen sınıftaki öğrencilerimizden 5 gün sonunda velinin rızası olması durumunda PCR testi yapıp sonucu negatif çıktığı zaman yüz yüze eğitime dönme imkanı getirildi. Şu andaki süreç eylül ayındaki duruma göre çok daha rahat bir şekilde kısa süreli aralarla başarılı bir şekilde devam ediyor. Geçen hafta itibarıyla 71 bin 320 okulumuzun sadece iki tanesinde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Bugün itibarıyla 71 bin 320 okulumuzdan yüz yüze eğitime ara veren okulumuz bulunmamaktadır.”

MEB yüz yüze eğitime devam etmede kararlı

Öğretmenlerin aşılanma oranına ilişkinde bilgilendirmelerde bulunan Bakan Özer, iki doz aşısını olmuş öğretmen oranının yüzde 85’e ulaştığı açıkladı.

Bakan Özer okulların yüz yüze eğitime devam ettirme noktasındaki kararlılığın devam ettiğini açıkladı.