Gündem

Yüksek Enflasyona Biden’dan Tepki! Putin’i Soykırımla Suçladı

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Fiyatların artmasının ve enflasyonun bu kadar yüksek olmasının sebebinin Ukrayna- Rusya savası olduğunu dile getiren Başkan Ukrayna işgalinin dünya genelinde akaryakıt zamlarına sebep olduğunu enflasyon oranının bu kadar yüksek olmasının yüzde 70 sebebinin akaryakıt fiyat artışı olduğunu belirtti. 1 milyon varil petrol rezervinin piyasaya sürülme kararını verdiklerini belirten Başkan diğer ülkelerin de aynı hamleyi yapmaları durumunda akaryakıt fiyat artışlarının durdurulacağını vurguladı. Açıklamasın devamında Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş da Rus askerlerinin orantısız güç kullanımından dolayı Putin’inin soykırım yaptığını dile getiren Biden sözleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Enflasyonun Sebebi Savaş

Biden son dönemde savaştan dolayı artan akaryakıt fiyatlarının son 41 yılın zirvesini gören enflasyon oranının bu kadar yüksek olmasının sebebi olarak gösterdi. Savaşın devam etmesi halinde enflasyon oranının giderek daha da yükseleceğini belirten Biden enflasyon oranını etkileyen tek sebep savaş şeklinde açıklama yaptı.

Savaşın Etkileri

Savaştan kaynaklanan üretim ve tedarik zincirinde sorunların yaşanmasından dolayı artan fiyatların enflasyon oranını yükselttiği bildirdi. Rusya’nın Ukrayna’nın ve savaştan etkilenen çinin artık eskisi kadar üretim yapmadığını ürün tedarikinde sorun yaşandığını belirten Başkan Biden savaştan dolayı tüm dünya da akaryakıt ve gıda fiyatlarının artmasından ülke olarak bizde etkilendik şeklinde açıklama yaptı.

Putin’e Soykırım Suçlaması

Ukrayna’ya açtığı savaşla dünya ekonomisini kötü yönde etkileyen Rusya’nın Ukrayna halkına karşı acımasız davranışları ve savaş suçu işlemelerinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Putin’i soykırım yapmakla suçladı. Buça da yaşanan ve dünya basınına yansıyan görüntülerden dolayı tepki gösteren Biden Rusya’nın savaş suçu işlediğini dile getirerek Rusya’ya soykırım yaptığını söylemesi dikkatleri çekti.