Gündem

Women Up Projesi, SGK ve AB işbirliğiyle başladı; kadın işveren ve işçiler için 29,5 milyon Euroluk kaynak ayrıldı!

Kadınların iş yaşamına katılımını desteklemeyi ve daha fazla kadının çalışma yaşamında aktif bir biçimde rol alabilmesini sağlamayı amaçlayan Women Up Projesi’nin ilk etabı için destekler verilmeye başladı. Verilen destekten yararlanan kadın işverenlerin sayısı ve bu proje kapsamında istihdam edilen kadın işçilere ilişkin açıklanan veriler, umut vaat etti.

WOMEN UP PROJESİ KADINLARI İŞ YAŞAMINA DAHA AKTİF OLARAK SOKTU

Bir süre önce Avrupa Birliği’nin (AB) ilgili komisyonu ile işbirliğine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” yani orijinal adıyla Women Up Projesi’ni hayata geçirildi. Bu proje kapsamında iş yaşamında yer alan kadın girişimcilerin desteklenmesi amaçlanırken; aynı zamanda desteklenen kadın girişimcilerin istihdam için kadın işçileri seçmesi sağlandı. Projenin ilk ayağını 7 farklı pilot ilde gerçekleştiren AB ve SGK işbirliği, projenin ilk aşamasına ilişkin rakamları kamuoyuna bildirdi.

WOMEN UP PROJESİNİN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gerçekleştirilen Women Up Projesi kapsamında pilot bölgeler ile başlayan teşvik ödemelerinin ortaya çıkardığı değişim, geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaşıldı. Women Up Projesi’nden önce verilen ‘Anneler İşe Çocuklar Kreşe’ ve ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi’ projelerinin de etkisiyle kadınların iş yaşamına daha çok katılması sağlandı. Women Up Projesi’nden kadın çalışan ve işyeri sahiplerine 29,5 milyon Euroluk bir bütçe aktarılırken; uygulamaya 7 pilot bölge dahil edilmişti. Kadın girişimcilerin açtığı genç işletmelerden en fazla 9 işçi çalıştıran ve ilave olarak kadın sigortalı istihdam eden işverenlere destek vermeyi amaçlayan Women Up Projesi, başladığı günden bu yana 4 bin kadın işçiye destek oldu. Öte yandan toplamda her işletmenin maksimum 20 ay boyunca yararlanabileceği Women Up Projesi kapsamında Ankara’da 800, İstanbul’da bin, Samsun ve Aydın’da 400’er, Denizli’de 500, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta ise 450’şer kadın işveren için kaynak ayrıldı.