Gündem

Valilik Güzel Haberi Duyurdu: O İlimizde 13 Gündür Pozitif Vaka Görülmedi

Vali Oktay Çağatay yaptığı açıklamalarında günde 150 test alındığını ifade ederek son 13 gündür il genelinde yeni corona virüsü vakasının bulunmadığını ifade etti. Ancak bunun ilde corona virüsünün bittiği anlamına gelmediği virüsün aramızda yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay yaptığı açıklamalarında corona virüsü ile mücadele kapsamında yapılan son çalışmalar ile alınan tedbirleri anlattı. Vali Çağatay açıklamalarında bu konuda büyük duyarlılık gösteren vatandaşlar ile virüsün yayılmasını önlemek için büyük fedakarlıklar yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

13 GÜNDÜR YENİ VAKA YOK

Vali Çağatay açıklamalarında günde 150 test alındığını ve 13 gündür il genelinde yeni corona virüsü vakasına rastlanmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bitlis’te günde 150 test alınıyor. Son 13 gündür kentte hiçbir vakamız yok. Tabi bu da Bitlis’te koronavirüs bitti anlamına gelmiyor. Bunu çok ısrarla vurgulamak işitiyorum. Çünkü virüs aramızda ve yaşamaya devam ediyor. Bitlislilerin göstermiş olduğu büyük basiret ve feraset sayesinde biz şu an bu rakamları elde edebiliyoruz.

“DÜŞÜŞ VAR”

Koronavirüs ilgili geçtiğimiz günlerde kamuoyunun da bihaber olduğu güzel bir haberi gururla paylaştım. Akşamları, haber bültenlerinde açıklama yapıldığında Türkiye’deki koronavirüs vakalarında görüyoruz ki; sayılarında çok ciddi anlamda bir düşüş var.

Yaklaşık binlere varan rakamlarda yeni vakalar görmeye halen devam ediyoruz. Ölüm oranları düştü, iyileşen hasta sayısı çok ciddi anlamda arttı. Vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte de sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve maskesiz dışarı çıkmayınız diyoruz.

“BİTLİS ALT SIRALARDA YER ALIYOR”

Bu süreçte evde kalmak daha sağlıklı. 65 yas üştü ve  20 yaş altı kronik hastalıkları olanlar sosyal vefa gruplarına başvursun. Biz onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız dedik. Karşılıklı uzlaşı sayesinde Türkiye’de, dünyadaki korona virüs sayısı anlamında alt sıralarda gelen ülkelerden birisi. Bitlis’te Türkiye’de pozitif sayısı anlamında alt sıralarda yer alıyor.

“BİRÇOK İLDE VAKA NEREDEYSE SIFIRA YAKIN”

Bugünde bildiğim kadarıyla birçok ilde vaka neredeyse sıfıra yakın. Bunların en başında da Bitlis geliyor diyebiliriz. Bu ne tek başına sağlığın, ne tek başına emniyetin bir çalışması değil. Bu topyekün vatandaşın göstermiş olduğu ciddi hassasiyetin, sağlık tarafından desteklenmesi, emniyet güçlerimiz tarafından da tedbirlere dikkat çekilmesi ile alakalı olan bir durumdur “