GündemSağlık

Uzmanlardan Endişe Veren Açıklama! Aşırı Kilo Koronavirüse Karşı Daha Korunmasız Olmanızı Sağlıyor Olabilir

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Ortaya çıktığı günden itibaren sayısız araştırma yapılan virüs ile ilgili ABD’li bilim insanlarından bir çalışma daha geldi.

Obezite Problemi Olan Kişiler Koronavirüse Karşı Daha Savunmasız

Uzmanlar kalp-damar hastalıkları kanser ve diyabet gibi sağlık problemleri bulunan kişileri uyardı! Bu kişilerin koronavirüse karşı daha savunmasız olduğunu kanıtlayan uzmanlar, yakalanma riskinizi artıran bir dizi faktör belirledi. Amerika Birleşik Devletlerinde son yapılan araştırmada obez kişilerin koronavirüse karşı daha savunmasız olduğunu ortaya koydu. Obezite problemi olan kişiler, koronavirüse karşı en savunmasız gruplardan oldu.

Obezite Akciğer Kapasitesini Düşürüyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) göre, obez insanların hastaneye yatma oranının daha fazla olduğunu açıkladı. Obezite problemi özellikle son yıllarda dünyada çok fazla yaygınlaştı. CDC bu konuda yaptığı araştırmada obezitenin insanları diğer birçok ciddi kronik hastalık için risk altına sokmanın yanı sıra COVID-19’dan kaynaklanan ciddi hastalık riskini de arttırdığının altını çizdi. Ayrıca obezite probleminin akciğer kapasitesini azalttığı ve nefes darlığına, göğüs ağrısına ve daha fazlasına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.