GündemSağlık

Uzmanlar Uyarıyor! Mu Varyantı Artışta! Semptomları Neler?

Tüm dünyayı saran koronavirüs her geçen gün mutasyon geçirmeye devam ediyor. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni mutasyonlu virüs endişe yaratmaya devam ediyor. Güney Amerika ve Avrupa kaynaklı Mu varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından incelenmesi gereken varyantlar arasında yer aldı. Peki Türkiye’de artışa geçen Mu varyantı diğer varyantlardan daha mı dirençli? Mu varyantının Semptomlar Neler? Detaylar haberimizde…

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından incelenen Mu varyantı, vatandaşlarda endişe yarattı. Mu varyantı Türkiye’de artışa geçerken semptomları da merak konusu oldu. Mu varyantında diğer varyantlardan farksız olarak Covid-19’un tüm semptomları görülmekte. En sık görülen semptomlar ise uzun süreli öksürük, tat ve kokuda kayıp ve yüksek ateş olarak bildirildi. Uzmanlar Mu varyantının başka bir semptomlarının varlığını inceliyor.

Delta Varyantı Daha Baskın

Mu varyantı yakından takip edilirken endişe yaratan varyant ile ilgili son açıklamayı Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey isimlerinden Dr. Maria Van Kerkhove yaptı. Kerkhove, “Hem Delta hem de Mu varyantlarının görüldüğü ülkelerde Delta varyantı çok daha baskın halde. Kolombiya’da Mu varyantı ön planda fakat her iki varyantın da bulunduğu ülkelerde Delta varyantı Mu varyantını geri planda bırakıyor” ifadelerini kullandı.