GündemSağlık

Uzmanlar Uyardı! Koronavirüse Yakalanan O Kişilerin Ölüm Oranları Daha Fazla

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Uzmanlara göre koronavirüs 4.7 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Son araştırmalara göre hastaların verileri analiz edilerek koronavirüse yakalanması durumunda hastanelik olma şansı en yüksek grup belirlendi.

Sigara İçenlerin Hastaneye Yatma Oranı Daha Yüksek

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre sigara içenlerin hastaneye yatma ve koronavirüsten ölme oranı bir hayli fazla. Sigara içen kişilerin koronavirüse yakalandığı taktirde hastaneye yatma oranı yüzde 80.

Araştırmalar Gösterdi! Aşı Olmayanların Koronavirüse Yakalanma Oranı 3 Kat Fazla

Koronavrüs araştırmalarında başı çeken İngiltere ayrıca yaptığı bir başka araştırmada endişe verici bir başka veriyi de sundu. Araştırmalara göre aşı olmayanların koronavirüse yakalanma oranının olanlara oranla 3 kat fazla olduğu belirlendi. Salgın ile ile birlikte dünyanın dört bir yanında pek çok araştırmaya imza atıldı. Onlardan biri de Pfize/BioNTech aşısının koruyuculuk oranı. Yapılan araştırmalara göre, Ulusal İstatistik Enfeksiyon Araştırması Ofisi tarafından yapılan araştırmaya göre, iki doz Pfizer aşısı olanların aşı olmayan birine kıyasla Covid için pozitif test etme olasılığı yüzde 66 daha az.