Aydın Haberleri

TOKİ duyurdu! Ege’de aylık 560 TL ödeme ile ev sahibi olun!

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşları sevindirecek haber TOKİ tarafından verildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ege’de aylık 560 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı tanıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ilan bilgilerine haberimizden ulaşabilirler.

TOKİ Aydın İli İncirlova ilçesinde 206 adet konut satışı için ilana çıktı. Dar gelirli vatandaşların faydalanabileceği belirtilen ilanda başvuruların 16 Kasım 2020 – 27 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacağı açıklandı. Başvuranlar arasından ev sahibi olmaya hak kazananlar ise kura yöntemi ile belirlenecek. Ancak TOKİ konutlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,  Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5500.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5500.00TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ, GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU BEDELİ İADESİ:

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Ayrıca,

2. Başvuru Formu,

Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden

2 nüsha olarak temin edilecektir,

Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır.

Başvuru Bedellerinin İade Edilmesi:

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 07 Aralık 2020 tarihinden itibaren,

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri başvuru bedellerini 21 Aralık 2020 tarihinden itibaren,

Yedek hak sahipleri 25 Aralık 2020 tarihinden itibaren TC. Ziraat Bankası AŞ. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir. Başvuru Formu ile yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

SATIŞ DUYURUSUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.