Gündem

Türk Hava Yolları’ndan dev alım! 5 bin kişi işe alınacak

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılında yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı hedefliyor. THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, bu yıl içinde 5 bin kişiyi işe alma hedeflerini duyurdu.

THY, “Take-Off 101”, “Take-Off Jr.” ve “Take-Off Cadet” iş ilanları aracılığıyla uçuş ve yer personeli pozisyonlarında birçok pozisyona alım yapacak. Şirket, 2033 hedeflerine ulaşmak için çalışan istihdamını artırmayı planlıyor.

“Çalışan sayısını 10 yıl içinde 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz”

THY’nin hedefleri doğrultusunda her yıl çalışan sayısını artırmaya çalıştığını belirten Çay, “İstihdam politikalarımızla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 5 bin 134 kişiyi işe aldık ve bu yıl da benzer bir hedefimiz var. Ayrıca, iştirak şirketlerimizle birlikte çalışan sayımızı 10 yıl içinde 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

“Take-Off 101” ve “Take-Off Jr.” ilanlarıyla genç istihdamı teşvik eden THY, lisans eğitimi gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Part-Time Öğrenci programı aracılığıyla çalışma fırsatı sunuyor. Ayrıca, “Take-Off Jr.” programıyla lisans mezunu veya son sınıf öğrencisi olanlara kariyer fırsatı sunuluyor.

İkinci pilot aday adayı

THY’nin Take-Off Cadet programı ise tüm lisans mezunlarına ve belirli yaş aralığındaki kişilere ikinci pilot aday adayı olma şansı tanıyor. Başarılı adaylar, iki yıl boyunca eğitim alacak ve çeşitli haklardan faydalanacaklar.

THY’nin iş ilanlarına başvurular “kariyer.thy.com” internet sitesinden yapılabilir.