Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı alımı için 8 Ocak’tan itibaren başvuruları kabul edecek. Yaş ve KPSS şartı aranan sınav başvuruları 29 Ocak’ta son bulacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, çeşitli lisans programlarından mezun adaylar arasından yapılacak yarışma sınavı ile gerçekleşecek alımların detayları şu şekilde:

Başvuru şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak.
  • 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen her bölüm için asgari 70 (yetmiş) KPSS puan türünden almış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde İngilizce, Rusça veya Çince dillerinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) / Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (e-YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir).
  • En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen öğrenim dalından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Başvuru süreci ve detayları

  • Sınav için başvurular, 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 09.00’dan, 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar, “Kariyer Kapısı Platformu” (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların sınav duyurusunda bulunan örnek özgeçmişi doldurarak yine “Kariyer Kapısı Platformu” üzerinden sisteme yüklemesi gerekecektir.
  • Adaylar, sınav duyurusunda bulunan örnek özgeçmişi doldurarak yine “Kariyer Kapısı Platformu” üzerinden sisteme yüklemelidir.
  • Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Bu alım ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren tebliğ yerine geçecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Başvuru şartlarına uyan adaylar, başvuru sürecine ilişkin detayları Bakanlığın resmi internet sitesinden takip edebilirler.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ