İzmir HaberleriPolitika

Suat Nezir: Buca’ya hizmet sevdamdan vazgeçmem

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adaylarından biri olan Suat Nezir, son dakikada İYİ Parti’ye transfer olup, İYİ Parti’den Buca Belediye Başkan Adayı oldu. Nezir, bu transferin 2019’a uzanan arka planına egehaber.com’a anlattı.

Suat Nezir, Buca’daki en büyük göçmen ailelerinden birisinin mensubu olarak önemli bir kitleye sahip. Bu nedenle her seçim döneminde adaylığı merakla takip ediliyor. CHP’li Ercan Tatı’nın döneminde Buca Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, belediye meclis üyeliği yapmış ve yerel yönetimler açısından iyi tecrübe edinmiş bir isim…
Ancak Suat Nezir’i İzmir ve Türkiye’nin gündemine taşıyan esas olay 2019 yerel seçimlerinde yaşandı. CHP Parti Meclisi’nden ismi oybirliği olarak geçen Suat Nezir, CHP’nin Buca Belediye Başkan adayı ilan edildi. Aday ilan edildikten sonra büyük bir miting de düzenleyen Nezir, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği son gün büyük bir şokla karşılaştı. Nezir’in ismi yerine halen Buca Belediye Başkanı olan Erhan Kılıç’ın ismi Buca adayı olarak YSK’ye sunuldu.
Yaşadığı bu mağduriyetle İzmir ve Türkiye’nin gündemine gelen Nezir, buna rağmen partisi ile bağlarını koparmadı. 2024 yerel seçimleri için yeniden CHP’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
İddiasına göre Partinin en yetkili isimleri tarafından son dakikaya kadar yine kendisine söz verildi. 2019’daki mağduriyetin telafi edileceği söylendi. Ancak bu sefer de değişen bir şey olmadı. Yine CHP’nin Buca adayı olarak ilan edilen isim Suat Nezir değildi. Görkem Duman isminin CHP Buca Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesinin ardından bir çok parti Suat Nezir’le, kendi partilerinden aday göstermek üzere temasa geçerken, Nezir’in tercihi İYİ Parti oldu.
Geçtiğimiz Perşembe Günü İYİ Parti İzmir İl Başkanlığından, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İl Başkanı Avukat Ülkü Doğan ile Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun Nezir’in elini havaya kaldırılarak İYİ Parti Buca Belediye Başkan Adayı ilan ettiler.

EGE TV’YE KONUŞTU

Bütün bu gelişmelerin ardından ilk kez detaylı bir şekilde 2019 ve 2024 yerel seçimlerindeki aday adaylığı süreçlerini Ege TV mikrofonuna anlatan Suat Nezir, “Kavga yok, savaş yok. Hiçbir parti ile bir derdim yok. Kendi ilçem olan Buca’ya hizmet etme aşkımı gören İYİ Parti, bu sevdamı gerçekleştirmek için bana kapılarını ve gönlünü açtı” dedi.
İşte Suat Nezir’in ilk kez bir çok detayını anlattığı 2019 ve 2024 yerel seçimleri aday adaylığı sürecinde yaşananlar ve Belediye Başkan Adayı olarak Buca hedefleri…