Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

Son dakika veriler açıklandı: İzmir, Muğla, Manisa, Aydın Denizli, Uşak, Kütahya corona virüsü yasakları geri mi geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart risk haritasını resmi twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Ege’de risk durumu nedir? İzmir, Muğla, Manisa, Aydın Denizli, Uşak, Kütahya corona virüsü yasakları geri mi geliyor?

Türkiye’de kontrollü normalleşme sonrası risk haritası paylaşıldı. Bakan Koca resmi sosyal medya hesabından, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Bakan Koca yeni risk haritası hakkındaki değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.

Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz.

Ege’de yasaklar geri mi geliyor?

Corona virüsü yasaklarının geri gelmesi için illerin, 100 binde 100’ün üstünde vaka görülen iller olması gerekiyor. 27 Şubat-5 Mart risk haritasında Ege’de 100’ün üstünde vaka sayısı görülmedi.

İllerin risk renkleri

Mavi- Düşük riskli iller
Sarı- Orta Koronavirüsü riski: 100 binde 11-35 arası vaka görülen iller
Turuncu – Yüksek corona virüsü riski: 100 binde 36-100 arası vaka görülen iller
Kırmızı- Çok yüksek corona virüsü riski: 100 binde 100’ün üstünde vaka görülen iller

Ege’de yüz binde kişiye düşün corona virüsü vaka sayısı:

İzmir 66,47
Aydın 49,42
Muğla 65,75
Denizli 38,8
Manisa 50,81
Kütahya 85,31
Afyonkarahisar 47,63
Uşak 10, 83