GündemManşet

Son dakika: Lokantalar, paket servis ve karantina hakkında yeni kararlar açıklandı!

Corona virüsü salgınında yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda lokantalar hakkında alınan yeni karar duyuruldu. Ayrıca Sağlık Bakanlığı karantina süreleri hakkında değişikliğe gitti. İşte detaylar…

Türkiye’de yeni corona virüsü kararları alınıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı lokantaların hafta içi ve hafta sonu saat 10.00 ila 24.00 arası paket servis yapabileceğini bildiri.

Sağlık Bakanlığı ise karantina günleri ile ilgili olarak güncellemeye gitti. Corona virüsü yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresini 10 gün olarak değiştirildi.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yakın temaslılar 10 gün boyunca karantinada kalır.

Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 10. günün sonunda biter. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam ederler.

Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda karantina sonlandırılabilir.

PCR testi, ancak kapasitenin uygun olduğu durumlarda, en erken 5. günden sonra evde numune alınarak yapılabilir.

PCR testi negatif çıkan ve semptom gelişmeyen kişilerde 7. günün sonunda karantina sonlandırılır.
Yakın temaslılarda karantina hiçbir şekilde 7 günden önce sonlandırılamaz. Çalışanların 8. günde işe geri dönüşleri sağlanabilir.

Bu uygulama yüksek riskli kişilere (yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük hastalar vb. toplu yaşam alanlar) bakım verilen alanlarda uygulanmaz. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam ederler.”

Rehberde ayrıca, “Pandemi döneminde hastalık yayılımının ve yakın temasın azaltılması amacıyla iş yerleri iyi havalandırması olan, 4 metrekareye 1 kişi çalışılacak alanlar şeklinde düzenlenmelidir.” uyarısı da yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine koronavirüs genelge!

Alınan son dakika bilgisine göre vaka sayılarının son zamanlarda hızla artmasının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına yeni yasaklar açıklandı.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu genelge gönderildi. Yeni önlemler kapsamındaki ilk sokağa çıkma kısıtlaması bugün 21.00’de başlayıp çarşamba sabah 05.00’te bitecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

İçişleri Bakanlığı’ndan koronavirüs genelgesi! 3 ay ertelendi

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında Türkiye’de son zamanlarda vaka sayılarının artması üzerine yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında yaşanan artış nedeniyle, derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler (genel kurul toplantıları dahil) 3 ay süreyle tekrar ertelendi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Huzurevi ve engelli bakım merkezi ile çocuk evlerine Kovid-19 tedbirleri genelgesi!

81 ile gönderildi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, huzurevi ve engelli bakım merkezi ile çocuk evleri sitesinde çalışan personele yönelik alınması gereken corona virüsü önemleri hakkında 81 ile genelge gönderdi.

 

Bakanlıktan gönderilen genelgede, huzurevi ve engelli bakım merkezi ile çocuk evleri sitesi ve bu kurumlarda çalışan personeli ilgilendiren kurallar açıklandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

İçişleri’nden yeni genelge! Cadde, sokak ve duraklarda sigara içmek yasaklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Maske kullanımını engellemesi nedeniyle yoğun cadde, sokak ve duraklarda sigara içmek yasaklandı.

 

İçişleri Bakanlığı solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda “sigara içtiği” için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti. Genelgenin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da trafiğe kapalı cadde/sokaklar ve toplu taşıma araçlarının durakları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklandığını açıkladı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.