Gündem

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş aşı kararı

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs aşısı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Şehir Hastanesi’nde koronavirüs aşısını yaptırdı. Erdoğan, aşının 2. dozunu 28 gün sonra olacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Aşı konusunda toplumumuza önderlik etmek için toplantımızdan sonra sayın Cumhurbaşkanımız aşı olacaklardır.” diye konuşmuştu.

Dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından acil kullanım onayının verilmesiyle bugün, koronavirüs aşıları Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına uygulandı. Dün, ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmuş, ardından Bilim Kurulu üyeleri ve bazı doktorlar aşı yaptırmıştı.

AŞI SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı sonrası yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Ankara Şehir Hastanemiz mücadelesini doktorları ile hemşireleri ile bu koronavirüs süresince sürdürdüler. Dün Bakanımız aşı oldu. Ben ve arkadaşlarım bu akşam aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz. İlk gün 256 bin kişi aşı oldu. Benim şöyle bir istirhamım var. Başta tüm siyasi liderler, milletvekillerimiz, Kovid-19 aşısını teşvik ederlerse, bunun çok çok isabetli olacağına inanıyorum. 25-30 milyon doz daha aşı gelecek. İkinci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.”

TELEGRAM’DAN DUYURDU

Erdoğan, aşı olduktan hemen sonra sosyal medya uygulaması Telegram’dan yaptığı paylaşımda, “Ben de aşı oldum” ifadelerini kullandı.