Gündem

Son Dakika! Bakan Özer’de Flaş Açıklama: 15 Bin Yeni Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer TRT Haber’e konuştu. Yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Özer, salgın döneminde okullardaki eğitimi değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamaları ile ilgili de konuştu. Özer, 15 Bin öğretmen atanacak” dedi. Bakan Özer, en yüksek puanda olan öğretmeni sisteme dahil etmeye çalıştıklarını da belirtti.

Öğrencilerle İlgili Aşı ve PCR Zorunluluğu Yok

850 bin sınıftan sadece 198’inde vaka tespit edildiğini belirten Özer, ” 860 bin sınıfın sadece 198’inde vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi” dedi. Vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okulun olmadığını belirten Bakan Özer, “Yüz yüze eğitimi inşallah devam ettireceğiz dedi. Okullarda öğrencilerin zorunlu PCR testi uygulamalarına tabi tutulmalarına ilişkin iddialara da yanıt veren Özer, ” Öğrencilerimizle ilgili ne aşı ne PCR testi zorunluluğu var, velilerimizin rızası olmadan çocuklara PCR testi uygulanmayacak” dedi.

Bakan Özer, “Okulların Açık Kalması Milli Güvenlik Meselesi”

Okulların açık kalmasının sadece eğitim değil milli bir güvenlik meselesi olduğunu da belirten Özer, ” Okullar açık kalacak vakaların etkilediği sınıflar ile ilgili kararlar alacağız. Ayrıca ders süreleri ile ilgili il veya ilçe değil okul bazlı karar alınacak. Problemin olduğu okulda ikili sisteme geçiş yapılacak” dedi.

Aşı Olmayan Öğretmen Sayıları Düşüyor

Öğretmenlerin aşılanma oranlarının arttığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ” “Dün itibariyle en az 1 doz aşı olmuş, öğretmen oranı yüzde 91 iki doz aşı olanların oranı ise yüzde 78 oldu” ifadelerini kullandı.