GündemKamu

SGK’dan Kullanıcılara Açıklama Yapıldı: Bunu Yapmayan Hizmetlerden Faydalanamayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşları bilgilendirme amacıyla açıklamada bulundu. SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada kişilerin SGK hizmetlerinden faydalanabilmesi için adres bilgilerini güncellemesi gerektiği hatırlatılarak kişilerin SGK hizmetlerine sorunsuz bir şekilde erişebilmesi için Türkiye’de yaşıyor olması gerektiği ifade edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yazılı açıklamada bulundu.

O açıklamada: “Genel Sağlık Sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemlerinin sistemsel düzenlemeleri, elektronik ortamdaki AKS adres bilgileri kontrol edildikten sonra yapılacağından kişilerin adres bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, adres kaydı güncelleme işlemlerini e-Devlet üzerinden veya en yakın nüfus müdürlüklerinden yaptırabiliyor. Adres bilgilerini güncellemeyen vatandaşlar SGK’nin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Adres Güncelleme İşlemleri e-Devlet Üzerinden Gerçekleştirilebilecek

Buna göre adres bilgilerini güncellemeyen vatandaşlar Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sunulan hizmetlere erişemeyecek. Öte yandan güncelleme işleminin e-Devlet ya da kişilere en yakın nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirebilecekleri belirtildi.