Kamu

Resmen açıklandı: Binlerce vatandaşa kira desteği ve nakdi destek verilecek!

Corona virüsü salgını nedeniyle esnafın mağdur olmasını önlemek için destek düzenlemesi yapıldı. 22 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan destek kararlarına göre, 1 milyon 239 bin esnafa kira desteği ve nakdi destek verilecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de çeşitli önlemler alındı. Bulaş riskinin azaltılması için alınan önlemler esnafları maddi olarak zor durumda bıraktı. Bu nedenle harekete geçen hükümet esnaflar için destek düzenlemesi yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaf ve sanatkarlara ilişkin hibe, kira yardımı yapılacağını duyurdu.

Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, .Kira yardımları büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 lira olacak ve 3 ay boyunca ödenecek. İşyeri kira bedeli kira desteğinin altında olması durumunda işyeri kira bedeli kadar kira desteği verilecek. Başlangıç tarihi ise 14 Aralık olarak belirlendi.Hibe desteği Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek. Karşılıksız olarak verilecek olan destekten esnaflar 3 ay boyunca faydalanabilecekler. Devlet tarafından esnaflara sağlanan kredi desteğinden salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnaf (toplam 1 milyon 239 bin 438 kişi) faydalanabilecek.

Kimlere destek ödemesi yapılacak?

Taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecisi gibi mesleklerde çalışanlar 100 TL olarak belirlenen karşılıksız desteği alabilecekler.