EkonomiKamu

Paralar bugün hesaplara yattı: PTT üzerinden ödeme yapılacak!

Milyonlarca kişinin beklediği ödemeler bugün hesaplara yatırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haziran ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin bugün yapıldığını belirtti. IBAN bilgisi bulunmayan vatandaşların paralarını PTT’den alacağı duyuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haziran ayına ilişkin kısa çalılma ve işsizlik ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, haziran ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin bugün banka hesaplarına yatırılacağını belirtildi. Öte yandan IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını bildirdi.

SON KEZ ÖDENECEK

Kısa çalışma ödeneği, uygulama süresi uzatılmadığı için hak sahiplerine bugün son kez ödenecek.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Alınabilecek en düşük işsizlik ödeneği bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40’ının altında olamaz. En yüksek işsizlik maaşı ise yine brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemez. Bu ücretten sadece damga vergisi kesiliyor.