Gündem

Milyonlarca kiracıyı etkileyecek! Bakan Şimşek’ten kira artışlarıyla ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda konuştu. Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın ekonomik programlarına tam destek verdiğini belirtirken, enflasyonla mücadele programının sabır ve kararlılıkla uygulanacağını vurguladı.

Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin olarak ise “Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak” açıklamasını yaptı.

Bakan Şimşek, konut kiralamalarında mevcut düzenlemenin devam etmeyeceğini belirtirken, kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlanmasının sürecek bir uygulama olmadığını ifade etti. Ayrıca, bir kişinin birinci evine ve değerine göre farklı vergi uygulamalarını planladıklarını da ekledi.

Kredi kartı taksitleri sınırlanacak

Toplantıda kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik soruya cevap veren Bakan Şimşek, “Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil” şeklinde konuştu. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajını kaldıracaklarını ve Kredi Kartlarıyla Taksitli Alışveriş (KKM) uygulamasını bitireceklerini belirtti. Ancak, bu konuda bir süre vermediğini ifade etti.